Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
indyk 1500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Indyka obrać z kości, uważając, aby nie uszkodzić skóry. Natrzeć od środka miękkim masłem, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i natką pietruszki. Mięso zwinąć w rulon i obtoczyć folią do pieczenia. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec w temp. 160 stopni C ok. 60 minut. Po upływie tego czasu wyjąć roladę, pokroić i wyłożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak