Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1
woda
olej 1 łyżeczka
sól szczypta
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 20 dag
cebule 2
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Ciasto: z mąki pszennej, jajka, wody, szczypty soli i łyżeczki oleju zagnieść miękkie ciasto. Rozwałkować cienki placek i wykroić krążki dowolnej wielkości.
Farsz: Kapustę obgotować do miękkości, wypłukać, aby nie byłą zbyt kwaśna, odcisnąć i posiekać. Grzyby namoczyć w zimnej wodzie, a następnie ugotować, wystudzić i drobno posiekać. Cebule obrać, posiekać, zrumienić z grzybami. Dodać kapustę. Farsz wymieszać, przyprawić i smażyć jeszcze 15 minut na wolnym ogniu.
Pierogi z kapustą i grzybami:
Na środek każdego krążka z ciasta nałożyć farsz i dokładnie zlepić brzegi. Pierogi włożyć do osolonej, wrzącej wody. Gotować, aż wypłyną na powierzchnię. Podawać prosto z wody lub podsmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 28.12.2011 14:24
lubie takie zasmażane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak