Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0,5 kg
boczek wędzony 15 dkg
cebula 2 sztuki
pietruszka zielona, sól ,pieprz
włoszczyzna 20 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselki

Cebulę obrać pokroić w piórka i wraz z włoszczyzna wrzucić do rondla, dodać boczek, zalać wrzącą wodą, osolić. Ugotować do miękkości. Brukselkę oczyścić i umyć. Ugotowany boczek wyjąć i pokroić. Warzywa zmiksować. Oddzielnie w niewielkiej ilości osolonej wody ugotować brukselkę gdy zmięknie dodać przecier warzywny i pokrojony boczek. Wymieszać i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak