Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
jajko 1
żurawina 4 łyżki
olej do smażenia 3 łyżki
sól
cynamon
indyk 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z migdałami

Piersi z indyka namoczyć w jajku. Bułkę tartą wymieszać z płatkami migdałów i cynamonem, obtoczyć w tym kawałki indyka, delikatnie posolić. Mięso smażyć na oleju z obu stron przez kilka minut, aż do zrumienienia. Indyka ułożyć na talerzu z gruszkami i polać żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak