Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z selerem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś 40 dag
seler naciowy 2 łodygi
olej 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
kapary 2 łyżeczki
koperek
kiełki rzodkiewki
cytryna
sól
czarny pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z selerem

Oczyszczone łodygi selera pokroić na małe kawałki. Na talerzu rozłożyć rybę, skropić sokiem z cytryny i olejem. Posypać pieprzem, posolić. Na łososia nałożyć seler, tworząc okrąg, w środku którego wsypać kiełki. Na brzegu talerza ułożyć kapary. Wszystko posypać delikatnie drobno posiekanym koperkiem i udekorować ósemkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak