Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 1 puszka
skrzydełka z kurczaka 2 skrzydełka
pietruszka 1 sztuka
marchewki 3 sztuki
seler 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jogurt naturalny 2 łyżki
ryż 1 paczuszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Warzywa obrać i umyć.Pokroić w kosteczkę.Do garnka wlać ok 2 litry wody. Dodać umyte skrzydełka i warzywa,gotować do miękkości.Skrzydełka wyjąć.Dodać pomidory z zalewą i podgotować. Dodać ryż.Doprawić solą i pieprzem.Jeszcze chwilę pogotować.Posypać koperkiem.Można podawać z jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak