Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1
suszone śliwki 5
jabłka 5
cytryny 2
świezo zmielony pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak pieczony

Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Wyczyszczonego z łusek i wypatroszonego szczupaka natrzeć ze wszystkich stron dużą ilością soli, posypać od wewnętrznej strony pieprzem, skropić sokiem z cytryny, nafaszerować jabłkami i śliwkami. Rybę wstawić do piekarnika i piec przez ok. 30 minut w temp. 160 stopni. Udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak