Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 sztuka
kasza gryczana 50 dag
pieczarki 30 dag
bulion warzywny 200 ml
cebule 2
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną

Kapustę obgotować w osolonej wodzie, zdjąć liście. Kaszę ugotować. Cebule oczyścić, posiekać z pieczarkami, podsmażyć na maśle, wymieszać z kaszą i przyprawić. Zostawić 4 liście kapusty, a na pozostałe nałożyć po 2 łyżki farszu, ciasno zwinąć. Zostawić 4 liście kapusty, a na pozostałe nałożyć po 2 łyżki farszu, ciasno zwinąć. Na dnie płaskiego garnka ułożyć 2 liście, a na nich gołąbki. Zalać bulionem, przykryć 2 liśćmi. Piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak