Omlet hiszpański

Omlet hiszpański

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • oliwa

    1 1/2 płaska łyżeczka
  • sól

    - -
  • żółty ser

  • pieprz czarny mielony

    - -
  • koperek suszony

    1 płaska łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka lekko wymieszać z dwiema łyżkami wody lub mleka. Doprawić solą i pieprzem. Dodać starty na tarce o grubych oczkach ser, koperek i wymieszać. Smażyć omlet z obu stron na rumiano, wlewając masę jajeczną na mocno rozgrzaną oliwę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

28.02.2011 08:31
fajny przepis

Barbara55

07.10.2010 15:30
pycha taki rumiany omlecik

marta639

17.09.2010 15:18
Smaczny

noculos

08.07.2010 23:03
Idealny na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat