Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwki marynowane z chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbki czosnku 4 szt
nasiona kolendry 2 łyżeczki
cytryna 1 szt
koper 4 łodyżki
oliwa
oliwki 450 gram
tymianek 4 (świeży)
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwki marynowane z chili

Oliwki rozłóż na desce do krojenia i rozgnieć je , aby lekko popękały . Płaską stroną noża rozgnieć obrany czosnek . W moździerzu utrzyj nasiona kolendry . Cytrynę wraz ze skórką pokrój na małe kawałki. Do dużej miski wrzuć i dokładnie wymieszaj oliwki , czosnek , nasiona kolendry , gałązki tymianku , koper oraz chili . Dopraw do smaku pieprzem i ponownie wymieszaj . Przełóż składniki do słoika z pokrywką typu twist . Zalej taką ilością oliwy , aby pokryła oliwki . Szczelnie zakręć . Zostaw oliwki w temperaturze pokojowej na 24 godziny , a następnie marynuj w lodówce przez co najmniej tydzień , najlepiej dwa tygodnie , przed podaniem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 14.01.2013 20:43
ciekawe :)
Krzysztof15 16.10.2012 15:59
bajka
kasienka23 23.07.2012 21:07
uwielbiam oliwki w każdej postaci :)
Luki 11.03.2012 10:39
fajne
barbara11561 15.02.2012 07:41
bardzo lubię oliwki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak