Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaków 0,5 kg
jajko 1 sztuka
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
czosnku 2 ząbki
mąki pszennej 5 dag
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
olej do smażenia 5 łyżek
kefir 1 kubeczek

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną,rozdrobniony czosnek i dobrze wymieszać, doprawiając przyprawami. Na rozgrzaną patelnię kłaść łyżką masę ziemniaczaną, formując placki. Smażyć na rumiano z obu stron, na małym ogniu.Podawać z kleksami z kefiru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 19.01.2012 00:17
nie lubię z kefirem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak