Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z farszem mięsno- warzywnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papier ryżowy
mięsa mielonego wieprz-wol. 30 dag
marchewka
sos sojowy 2 łyżki
sól i pieprz
makaron ryżowy 50 g
kapusta pekińska kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z farszem mięsno- warzywnym

Makaron zalać gorącą wodą zostawić pod przykryciem przez 3 minuty. Następnie odcedzić i pokroić na ok. 3 cm długości. Dodać podsmażone mięso, pokrojoną w słupki surową marchewkę i posiekane,lekko podsmażone liście kapusty pekińskiej. Można dodać również kiełki fasoli, bambusa. Całość wymieszać z sosem sojowym, jajkiem, solą i pieprzem.
Każdy płatek papieru ryżowego zanurzyć na moment w ciepłej wodzie, nakładać farsz i zawijać w niewielkie ruloniki. Gotowe ruloniki pozostawić do wyschnięcia papieru ryżowego.
Smażyć krótko w głębokim gorącym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 03.01.2012 09:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak