Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spagetti ze szparagami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 50 dag
masło 1 łyżka
bulion 100 ml
śmietana gęsta 200 ml
sól
pieprz
makaron spagetti
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: spagetti ze szparagami

Umyte szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końce, a resztę pokroić na kawałki długości 2 centymetrów.
Na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym masłem wrzucić pokrojone szparagi i smażyć, często mieszając.
Gdy staną się miękkie, wlewać do nich na przemian bulion i śmietanę. Gotować sos, cały czas mieszając, do momentu aż zgęstnieje. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotowym sosem polać ugotowany makaron i posypać wiórkami parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 13.02.2013 12:19
super potrawka
Krzysztof15 29.09.2012 17:29
super
Ada-Gaba 13.09.2012 08:46
bardzo lubię
Luki 17.03.2012 07:41
fajne
SYLKA 24.02.2012 22:40
zachecajace danie
mala2021 14.01.2012 11:14
fajne
kulek 28.12.2011 12:54
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak