Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron szpinakowy z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 pęczki
ser żółty 30 dag
boczek wędzony 30 dag
smietana 18% 0,25 l
mąka 2 łyżki
olej
makaron szpinakowy 25 dag
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: makaron szpinakowy z pieczarkami

Boczek i dymkę wraz ze szczypiorem drobno pokroić i dusić ok. 10 min. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i przyprawę. Dusić jeszcze 20 min. Dodać śmietanę. Mąkę dokładnie wymieszać z 1/4 szkl. zimnej wody i zagęścić tym sos. Polać nim ugotowany makaron i posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.12.2013 11:27
świetny sposób na makaron :)
Luki 20.02.2013 11:37
super
kriko 13.02.2013 12:20
lubie bardzo
Krzysztof15 21.11.2012 08:48
ciekawe jak smakuje
safcia 23.05.2012 07:45
choć szpinakowy to nawet smaczny
Lidia6 07.01.2012 11:09
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak