Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serowo -krówkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masło 10 dag
masa krówkowa 1 puszka
sernik błyskawiczny w proszku 1
mleko 600 ml
wiśnie bez pestek
galaretka wiśniowa
herbatniki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowo -krówkowy

Białka ubić ,dodać cukier żółtka, ocet i wymieszać.
Wsypać mąke z proszkiem i delikatnie zamieszać Wlać do tortownicy i piec ok.35 minut.wystudzić i nie zdejmując obręczy tortownicy dookola biszkoptu ukłożyć herbatniki.
Masa -masę kówkową utrzeć z masłem,rozsmarować na biszkopcie.
Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko,wsypać sernik miksować ok 5 minut,wylać na masę krówkową.
Wiśnie ułożyć na masie serowej.
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody,gdy zacznie tężeć wylać na ciasto.
Schłodzić ciasto w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 04.03.2014 20:06
rewelacja mniam
kriko 13.02.2013 12:24
pyszny
Krzysztof15 08.10.2012 17:54
pycha
Luki 10.01.2012 12:31
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak