Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
mleko 3/4 szkl
jajko 1
cukier 1 szkl
drożdże 3 dag
żółtko jajek 2
masło 4 łyżki
cukier wanilinowy 1
jagody 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: strucla z jagodami

Jagody posypać cukrem, podgrzać na wolnym ogniu, dusić kilka minut, odparować.
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i ciepłym mlekiem, dodać szklankę mąki, wymieszać, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce.
Żółtka utrzeć z resztą cukru, mąką i jajkiem, połączyć z wyrośniętym rozczynem. Wyrobić ciasto, dodać stopione masło i cukier waniliowy, wyrobić i odstawić. Rozwałkować na prostokąt, rozsmarować jagody, pozostawiając czysty brzeg, zwinąć struclę. Piec w 200stop.C ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 08.11.2012 19:03
pycha
Marta1986 16.06.2012 17:29
super
kriko 01.06.2012 08:39
smakowita
Luki 13.01.2012 08:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak