Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 2 kg
sól 1 łyżka
olej 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw

Liście szczawiu dokładnie płuczemy, odciskamy i rozdrabniamy/siekamy. Zasypujemy solą, przekładamy do słoików. Do każdego słoika ze szczawiem wlewamy po 3 łyżki oleju, wypełniamy wodą i szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAJA3 27.01.2013 09:02
jestem ciekawa smaku
zuzanna_z 04.02.2012 12:30
pycha
olkaaa 01.01.2012 11:23
bardzo ciekawy pomysł
zuzanna_z 29.12.2011 11:04
muszę zrobić
Kopiko1983 29.12.2011 07:31
Fajny pomysł, bo z takiego przetworu można zrobić pyszną zupę szczawiową nawet w zimie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak