Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety wigilijne

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maleśniki 15 sztuk
Farsz:
kapusta kiszona 1/2 kg
grzyby 20 dag
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
tłuszcz
Panierka:
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety wigilijne

Grzyby namaczamy na noc, gotujemy do miękkości. Kapustę gotujemy, odciskamy i siekamy drobno razem z grzybami. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym oleju. Gdy lekko się zarumieni wrzucamy kapustę i grzyby i chwilę smażymy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Tak zrobiony farsz nakładamy na naleśnik i składamy, tak aby powstały krokiety. Każdą sztukę panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skoter 06.11.2012 14:17
apetyczne
olkaaa 01.01.2012 11:30
takie krokiety są najlepsze!!
zuzanna_z 29.12.2011 11:06
pycha
Kopiko1983 29.12.2011 07:33
Uwielbiam krokiety z kapustą! Mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak