Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki cytrynowe 2 opakowania
biała czekolada 2 tabliczki
śmietana 30% 500 ml
wiórki kokosowe 200 g
biszkopty podłużne 1 opakowanie
migdały prażone do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello 2

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, dodać do nich drobno połamaną czekoladę i tak długo mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia.

Śmietanę ubić na sztywno i porcjami dodawać do tężejącej galaretki, a następnie dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.

Na dno blachy (prostokątnej) ułożyć ciasno koło siebie zamoczone w alkoholu biszkopty, a następnie wylać na nie masę czekoladowo-kokosową. Ciasto posypać wiórkami i udekorować migdałami, które można uprzednio uprażyć w piekarniku. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na minimum 2h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 12.11.2012 08:59
palce lizać
misia53 19.02.2012 19:26
bardzo lubię rafaello a twoje jest bardzo ciekawe
dwa pokoje z kuchnią 28.12.2011 09:11
pychotka
agnieszka137 27.12.2011 23:33
fantastyczny:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak