Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie zapiekane z warzywami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
woda do wymoczenia śledzi
śledzie (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie zapiekane z warzywami i serem

Śledzie wymoczyć w wodzie conajmniej kilka godzin. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce (pora pokroić w talarki). Rozgrzać patelnię z olejem i udusić warzywa. Doprawić do smaku. Śledzie wypłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Na dno naczynia żaroodpornego dodać śledzie, warzywa i na sam koniec żółty ser. Piec, aż ser się rozpuści ( mi zajęło to 7 minut w 180 C). Przygotowane śledzie podać na zimno do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.10.2016 09:32
w życiu nie jadłam zapiekanych solonych śledzi, chociaż jadłam na ciepło, ale zupełnie inaczej podane - chyba muszę przetestować, bo bardzo lubię śledzie
kawazprzyjacielem 28.12.2011 11:43
mmm pycha
Kamila/kami007 28.12.2011 00:19
ciekawe
Ewa6274879 27.12.2011 23:42
Ciekawa propozycja, takich śledzi jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak