Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz \"węgierski\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2 szt(kolory dowolne)
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat do smaku
olej do smażenia
bulion warzywny 1 szkl
karkówka 1/2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz \"węgierski\"

Kilka godzin wcześniej karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i natrzeć przyprawą do gulaszu. Przygotowane mięso schłodzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso- dusić, je aż będzie prawie miękkie. W międzyczasie pokroić paprykę w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Do mięsa dodać warzywa, podlać 1 szkl bulionu i dusić, aż wszystko będzie miękkie. Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy. Jeżeli gulasz będzie rzadki trzeba go zagęścić( wodą wymieszaną z mąką). Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak