Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe
Schładzamy. Białka ubijamy z cukrem.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm. Wykrawamy foremką ciasteczka, wierzch każdego smarujemy pianą, posypujemy orzechami i pieczemy.
mąka | 1/2 kg |
masło | 1 kostka |
cukier puder | 1/2 szklanka |
żółtko jajek | 5 sztuk |
śmietana | 3/4 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Piana: | |
cukier | 1 szklanka |
białko | 3 sztuki |
orzechy włoskie | 4 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: