Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Langosze - słowackie

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 18% 200 gramów
mąka 80 dag
jajko 2 sztuki
mleko 150 mililitrów
drożdże suche 16 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Langosze - słowackie

Wszystkie składniki wyrobić w misce i zostawić do wyrośnięcia. Następnie formować na cienkie placki i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Najlepiej podawać ze startym żółtym serem i sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 11.03.2012 23:32
super przepis
jolaxa1 04.01.2012 21:16
juz są zdjęcia:)
caralajna 02.01.2012 15:13
ciekawe, szkoda że nie ma zdjęcia
Wiesława1 31.12.2011 13:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak