Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny karp

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jaja 3 sztuki
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
cytryna 1 sztuka
olej rzepakowy 5- 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny karp

Kroki postępowania

1
Karpia dzielimy na części i moczymy w zimnej wodzie.
Krok 1 - Wigilijny karp foto
2
Następnie obkładamy go plasterkami cytryny. Po 3- 4 godzinach nacieramy go solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstawiamy na kolejną godzinę. Po upływie tego czasu panierujemy porcje karpia w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Wigilijny karp foto
3
Smażymy rybę na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym. Podajemy na gorąco. Smacznego :)
Krok 3 - Wigilijny karp foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.10.2013 23:17
w Wigilię zawsze smakuje najlepiej :)
Wafelek2601 12.12.2012 00:29
Pyszna rybka.
IKrakowianka 20.08.2012 22:27
Apetyczny
BozenA 07.04.2012 08:54
świetny
BozenA 07.04.2012 08:54
świetny
aginaa 22.01.2012 16:12
pyszny karpik ;)
Katarzyna/kate1980 27.12.2011 22:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak