Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana skórka pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z pomarańczy 3
cukru szklanka
wody 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana skórka pomarańczowa

Obrane, sparzone skórki pozostawić w zimnej wodzie na całą dobę, aby zmiękły. Pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić na patelnię, dodać cukier, wodę. Smażyć na ogniu ok 30 min. Następnie tak przygotowaną skórkę przełożyć do słoiczków. Na koniec słoiki zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 28.05.2012 07:50
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak