Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka oblana sosem miodowo-musztardowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
ogórek zielony 1 szt.
kapary całe Smak 2 łyżki
miód 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
sok z połowy cytryny
filet z kurczaka 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka oblana sosem miodowo-musztardowym

Kroki postępowania

1
Ogórek obrać i pokroić na plastry.
Krok 1 - Sałatka oblana sosem miodowo-musztardowym foto
2
Oddzielić liście z kapusty pekińskiej. Każdy umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.
Krok 2 - Sałatka oblana sosem miodowo-musztardowym foto
3
Liście kapusty porwać na drobniejsze części. Ułożyć na szklanym, płaskim półmisku.
Krok 3 - Sałatka oblana sosem miodowo-musztardowym foto
4
Filet z kurczaka przygotować według przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/191959/filet-z-kurczaka-w-ognistym-wydaniu.html. Pokroić na plastry.
Krok 4 - Sałatka oblana sosem miodowo-musztardowym foto
5
Na kapuście układać plastry ognistego kurczaka i ogórka. Po wierzchu posypać kaparami.
Krok 5 - Sałatka oblana sosem miodowo-musztardowym foto
6
Miód wymieszać z oliwą z oliwek, musztardą francuską i sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
Krok 6 - Sałatka oblana sosem miodowo-musztardowym foto
7
Przed podaniem sałatkę oblać przygotowanym sosem miodowo-musztardowym.
Krok 7 - Sałatka oblana sosem miodowo-musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.11.2012 21:11
talerz pyszności
Iiiiii 09.10.2012 08:01
pycha
kasienka23 12.02.2012 16:03
fajny przepis, pysznie to wygląda
aguus 29.12.2011 14:15
chętnie wypróbuję przepis
suzana 28.12.2011 15:43
fajna
Mati13 27.12.2011 21:41
podoba mi sie ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak