Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego wieprzowego 0,5 kg
majeranku 2 łyżeczki
cebule 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
pieczarek 30 dag
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni razem z pokrojonymi w ćwiartki pieczarkami ,odstawiamy do ostudzenia.Po wystudzeniu mielimy maszynką (pieczarki i cebulę) dodajemy mięso mielone,jajka,majeranek,bułkę tartą,doprawiamy .Dobrze wymieszać.Blaszkę wysmarować olejem .Nakładać pasztet ,wygładzić Wstawić do piekarnika 180\"C na ok 1 godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 18.02.2012 22:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak