Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier 15 dag
wiórki kokosowe 15 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanki

Białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier, a gdy piana stanie się gładka i lśniąca - wsypujemy wiórki kokosowe, cukier waniliowy i tartą bułkę. Następnie nakładamy masę do cukierniczego rożka lub do woreczka z dziurką w rogu. Wyciskamy okrągłe porcje prosto na natłuszczoną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 15-20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak