Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa pod kapeluszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
Bulion grzybowy 3 szkl
masło 2 łyżki
ciasto francuskie
ser feta 15 dag
sól
pieprz
natka pietruszki
zupa grzybowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa pod kapeluszem

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle.Dodać warzywa lekko rozmrożone.Smażyć kilka minut,a następnie zalać bulionem ,dodać pieprz,ziele ang,liśc laurowy,gotować10min.Przyprawić solą,Zupę rozlać do misek odpowiednich do zapiekaniaDodać pokrojoną fetę i posiekaną natke.Każdą miske przykryć wyciętym z ciasta francuskiego krążkiem i zapiekać kilkanaście min.w piekarniku w 200st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1221 10.04.2013 12:56
smacznie wygląda :)
caralajna 24.09.2012 10:00
pomysłowe, efektowne, smaczne.. :)
Krzysztof15 07.08.2012 18:32
super zupka
kriko 24.05.2012 14:30
kapelusz super .Zupka napewno też
Luki 01.02.2012 20:37
jaki super kapelusik
Lidia6 13.01.2012 21:25
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak