Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
marchew 6 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 kawałek
por (biała część) 1 szt
przecier pomidorowy 1 słoik
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko 3 szt
bulion 1/3 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
cukier 1 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Rybę rozmrozić, panierować w mące, roztrzepanym jajku, tartej bułce, usmażyć. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por pokroić w półkrążki. Rozdrobnione warzywa udusić na oleju pozostałym po smażeniu ryby podlewając bulionem. pod koniec dodać przecier i doprawić do smaku..Usmażone filety ułożyć na pułmisku a na nich wyłożyć warzywa. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 27.04.2013 21:33
uwielbiam :-)
gacopierz23 05.12.2012 10:47
przydatny przepis
ewaa 16.10.2012 21:09
pychota
Wafelek2601 02.08.2012 09:33
bardzo lubię rybę po grecku
berys18 27.05.2012 20:18
pyszna ryba
Dorota59 16.05.2012 17:53
przepadam za tą rybką
smakoszek 10.05.2012 19:19
bardzo lubię
owca441 30.12.2011 21:34
świetne
owca441 30.12.2011 21:34
świetne
gosia47-47 27.12.2011 20:54
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak