Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości ok. 1 kg
pieczarek 30 dag
cebula 1
pieprz
sól
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, nożem w środku mięsa naciąć kieszeń
Krok 1 - Schab z pieczarkami foto
2
Obsypać przyprawami, również w środku i odstawić do lodówki
Krok 2 - Schab z pieczarkami foto
3
Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka.Na rozgrzanym oleju zeszklić cebule, dodać pieczarki, podsmażyć doprawiając do smaku solą i pieprzem
Krok 3 - Schab z pieczarkami foto
4
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st
Krok 4 - Schab z pieczarkami foto
5
Piec ok. 1 godziny
Krok 5 - Schab z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 10.02.2014 07:19
Świetny schabik :)
Pani Domu 21.07.2013 20:10
pyszny schab
Ada-Gaba 31.01.2013 07:37
znakomity pomysł na dobry obiad
pacpaw 28.11.2012 21:12
taki schab można nie tylko nadziewać pieczarkami, ale również śliwkami albo innym ulubionym dodatkiem. Świetny uniwersalny przepis.
Norgiusz 16.10.2012 14:02
super
Wafelek2601 08.10.2012 09:07
Zjadłoby się takie mięsko
ziutula
ziutula 28.12.2011 01:20
takie mięsko jest naj.....
Motorek 28.12.2011 00:39
super
Ewa6274879 27.12.2011 22:08
rewelacja!
Mati13 27.12.2011 21:41
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak