Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 0,5 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
cukier waniliowy 1,5 łyżeczki
cynamon 1,5 łyżeczki
galaretka wiśniowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jabłkami

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w temperaturze 180 °c.

Po upieczeniu przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i zwinąć. Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Sparzyć, dodać cukier waniliowy, cynamon i wymieszać. Wlać galaretkę i wymieszać. Można na chwilkę wstawić do lodówki aby wszystko zaczęło powoli tężeć. Przełożyć na roladę i zwinąć w rulon.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 21.08.2012 18:10
wygląda kusząco
Norgiusz 19.01.2012 01:08
mniam
Norgiusz 19.01.2012 01:08
mniam
M-W 27.12.2011 19:52
super rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak