Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłazany zapiekane z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółty ser 400 g
pomidory 4
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłazany zapiekane z serem

bakłażany umyć, przeciąć wzdłuż na plastry grubości 1 cm. Posolić i odstawić na 30 min. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Bakłażana osuszyć. Plastry bakłażanów przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarować oliwą. Na wierzch ułożyć plastry pomidora, posypać ziołami i przykryć plastrami sera. piec 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olemona
olemona 01.01.2012 01:36
apetyczne danie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak