Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona fasolka \"po bretońsku\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
kiełbasa śląska 3-4 kawałeczki
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
sól
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 listki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona fasolka \"po bretońsku\"

Kapustę posiekać dość drobno i ugotować do miękkości z odrobiną wody, listkiem laurowym i zielem angielskim. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną cebulę, sól, pieprz do smaku. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na odrobinie oleju. Dodać do kapusty i dalej gotować. Następnie wlać fasolę z puszki wraz z wodą znajdującą się w niej. Wszystko doprawić koncentratem pomidorowym, pieprzem i solą. Gotować jeszcze przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak