Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier 12 dag
sól szczypta
masło 15 dag
jajko
dżem malinowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z dżemem

Wymieszać mąkę, cukier, sól, masło i jajko. Wyrobić ciasto, schłodzić. Rozwałkować, oddzielić 1/4, radełkiem pokroić w paski, ułożyć na blasze. Resztą wyłożyć tortownicę, piec na rumiano 20 minut w temp. 200 stopni C. Posmarować dżemem, na wierzchu ułożyć upieczone paski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak