Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 12,5 dag
cukier 12,5 dag
starte migdały 12,5 dag
truskawki 25 dag
gruszki 2
cukier trzcinowy 1 szklanka
porzeczki czarne 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble z truskawkami

Schłodzone masło pokroić. Dodać cukier, mąkę i migdały, utrzeć drewnianą łyżką, aż powstaną grudki. Włożyć je do lodówki. Gruszki obrać, wyjąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Owoce ułożyć w żaroodpornym naczyniu, przesypując każdą warstwę cukrem. Na wierzchu położyć przygotowaną kruszonkę. Wstawić do piekarnika, piec 25 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak