Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w gruszce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 2 dzwonki
masło 1/2 kostki
gruszka słoik
mąka 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w gruszce

Karpia w dzwonkach pokroić na płaskie kawałki. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Obłożyć posiekaną cebulą i zostawić na 2-3 godziny. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym maśle. Nie trzeba go dopiekać do końca.
Gruszka najlepiej aby była z kompotu albo z puszki. Osączyć i pokroić w plasterki ok. 1 cm. Poukładać na blaszce i położyć na nich świeżo usmażonego karpia i przykryć pozostałą gruszką. Przykryć folią aluminiową i podpiec w piekarniku 200stopni ok. 10-15minut.
Gruszka nadaje delikatnego posmaku karpiowi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak