Pączki ziemniaczane

Pączki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowae ziemniaki

    50 dkg
  • mąka

    15 dkg
  • jajko

    1 sztuka
  • drożdże

    2 dkg
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez maszynkę, dodać mąkę, jajko, sól i rozkruszone dokładnie drożdże, szybko wyrobić i formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i posolić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lucyna15

04.07.2010 22:26
oo ciekawe !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat