Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak wg Gesler

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak szt
piwo butelka
sól
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak wg Gesler

potrzebny jest kurczak cały, Kurczaka w całosci przyprawiamy, wsadzamy kuprem kurczaka na otwór,
niech szyjka z butelki wystaje ponad kurczaka a piwo powinno się wylewac w trakcie pieczenia na niego. cienkim nozem delikatnie nakłuwamy kurczakowi skore na całej powerzchni tak zeby parujacy płyn mogł sie wydobywac na zewnatrz przez skóre kurczaka. Obkladamy ziemnaikami, polewamy oliwa i posypujemy przyprawami. Całosć wstawiamy do goracego piekarnika na 180C na jakas godzine. w trakcie pieczenia mozna nakłuwac skore jesli ta stanie sie sucha. Po upieczeniu ostroznie zdjac z butelki pocwiartkowac i gotowe;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 11.02.2012 17:53
pycha
banditka 25.05.2011 08:04
ten przepis z butelka z piwem musze kiedys wykorzystac :)
Ewa104 14.01.2011 19:04
No, no ...pomysł rewelacyjny!
Jolanta40 03.10.2010 21:14
ale pysznie wygląda
Dorota71 30.08.2010 17:14
ciekawy przepis
Emilia22 30.08.2010 16:46
mniam mniam
Emilia22 30.08.2010 16:46
mniam mniam
buksiak12 30.08.2010 16:20
uwielbiam dania z kurczakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak