Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki pszennej 1 szklanka
miękkiego masła 100 g
cukru 100 g
jajko 3 sztuki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Żółtka oddzielić od białek.Ubić pianę z białek.Masło rozetrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać do jednym żółtku cały czas miksując. Dodawać powoli przesianą mąkę z proszekiem do pieczenia.Do ciasta dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wmieszać. Na koniec dodać bakalie obtoczone w mące i delikatnie wmieszać.Przełożyć do keksówki.Piec około 45-50 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 24.03.2013 21:42
jedno z najprostszych ciast, a jakie smaczne i ładne :)
Ela15 12.03.2013 11:23
fajny keksik
Bernadeta1 09.02.2013 17:34
pyszne takie ciasto
cooleczka 09.01.2012 17:19
lubię takie domowe ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak