Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po malajsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka gotowana 6 plastrów
pieczarki 250 gram
śmietana 30% 250 ml
koncentrat pomidorowy 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 6 plastrów
ser gouda 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po malajsku

1 Schaby smażymy w panierce ( bułka tarta jajko bułka tarta)
2. Schabowe układamy na blaszce, na każdym schabie układamy po plasterku szynki i sera.
3 Składniki sosu (tzn. pieczarki, śmietanę, koncentrat, przyprawy) gotujemy ok 3 min. Polewamy schaby. Zapiekamy w piekarniku ok 10 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 23.04.2012 15:20
super
KLEO 16.04.2012 10:20
pycha! :)
magmonika1995 09.04.2012 20:04
brzmi świetnie
Damian12 02.02.2012 10:13
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak