Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje oponki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
ser biały 0,5 kg
cukier 1/2 szklanki
jaja 2-3 szt.
śmietana 1-2 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
spirytus 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Moje oponki

Z wszystkich składników wyrabiamy ciasto. Wałkujemy na grubość ok 1 cm. Wykrawamy krążki z dziurką i smażymy na rozgrzanym oleju, obracając, aby każda strona się usmażyła. Gdy obciekną z tłuszczu obsypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 05.01.2012 15:06
pyszotka, ale dzięki takim słodkością mam swoje oponki na brzuchu
Dorota59 04.01.2012 09:59
ale bym je teraz zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak