Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi patroszone 2 szt.
Koperek suszony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi z piekarnika

Kroki postępowania

1
Pstrągi myjemy i układamy osobno - na dwóch kawałkach folii aluminiowej.
Krok 1 - Pstrągi z piekarnika foto
2
Do środka sypiemy koperek suszony i bazylię otartą.
Krok 2 - Pstrągi z piekarnika foto
3
Ryby nacieramy z jednej strony obficie przyprawą do ryb Prymat.
Krok 3 - Pstrągi z piekarnika foto
4
Posypujemy solą ziołową.
Krok 4 - Pstrągi z piekarnika foto
5
Pstągi zawijamy folią, układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego do 160-170 stopni piekarnika na około 1 godz. 15 minut.
Krok 5 - Pstrągi z piekarnika foto
6
A to już upieczona ryba! Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego!
Krok 6 - Pstrągi z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.01.2012 15:06
zgadzam się,super !
suzana 27.12.2011 13:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak