Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA JARZYNOWA PG.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 4 sztuka
pietruszka korzeń 4 sztuka
seler 0,5 sztuka
ziemniak 2 sztuka
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ogórki kiszone 4 sztuka
koperek
groszek konserwowy 1 puszka
majonez tradycyjny
Musztarda sarepska Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 7 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA JARZYNOWA PG.

Wszystkie warzywa wrzucam do garnka,zalewa wodą, gotuję do miękkości. Ostudzam.

Kroję wszystko w kostkę. Dodaję pokrojone jajka ugotowane na twardo.

Jabłko ścieram na tarce o większych oczkach, cebulkę,ogórki i natkę szatkuję. Dodaję do pokrojonych warzyw. Groszek odcedzam i też dodaję.

Doprawiam solą i pieprzem, odstawiam na godzinę.

Majonez i musztardę (dowolna ilość) łączę z pozostałymi składnikami, dokładnie mieszam o chowam do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak