Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z karpia z papryką i ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1/5 kg
marchewki 3 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
ziemniaki 3 szt
papryka 2 szt
angielskie ziele 4-5 ziaren
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z karpia z papryką i ziemniakami

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka. Marchewki, pietruszkę, ziemniaki obrać, i razem z porem i papryką pokroić na kawałki. Włożyć do rondla, zalać wodą, dodać dzwonka, kręgosłup, głowę z ryby, pieprz, angielskie ziele i sól, ugotować. Mięso wyjąć oczyścić z ości, podzielić na kawałki. Kręgosłup i głowę wyjąć a warzywa z wywarem zmiksować. Następnie do zupy włożyć podzieloną na kawałki rybę, przyprawić do smaku. Zupę podawać z pieczywem, posmarowanym masłem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.12.2013 20:21
Ciekawe połączenie.
Katarzyna59 15.08.2013 16:30
apetyczna zupka
kate.500 30.12.2012 00:14
ciekawy pomysl
olkaaa 17.10.2012 09:31
jeszcze nie próbowałam
mirosława4 15.01.2012 19:02
zapowiada się smacznie
Lotar 27.12.2011 10:06
Fajna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak