Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron muszelki nadziewany kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron muszelki 1/2 kg
kapusta kiszona 30 dag
grzyby suszone 2-3 szt
boczek wędzony 8-10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 2-3 szt
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżeczka
szczypior 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyrawa Przyprawa do zup Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron muszelki nadziewany kapustą

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Grzybki zamoczyć na 1-2 godziny, następnie ugotować. Kapustę włożyć do garnka, dodać listek laurowy, angielskie ziele, wodę w której gotowały się grzyby i ugotować do miękkości. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w kostkę boczek, usmażyć. Następnie wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Do cebuli dodać pokrojone grzyby i drobno posiekaną kapustę, przyprawić do smaku i razem podsmażyć. Ugotowane muszelki napełniać farszem, podgrzać w piekarniku, posypać zielonym szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.10.2012 10:56
ciekawa propozycja
Iwusia 25.05.2012 22:31
smakowite i jakie ładne
emylka86 07.01.2012 14:14
musi być pyszne! trzeba wypróbować ; )
Lotar 27.12.2011 10:10
super !
treonina 26.12.2011 23:40
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak