Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka po zbójecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1.5 kg
Zalewa:
woda 1 szklanka
cukier 1 łyżka
ocet 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
musztarda 1-2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczki
cebula 2 sztuki
bulion 1 kostka
ketchup pikantny 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka po zbójecku

Wszystko razem wymieszać. Karkówkę pokroić w plastry, podsmażyć na patelni i układać w naczyniu żaroodpornym, zalać zalewą. Na wierzch włożyć cebulę pokrojoną w plastry. Piec 1,5 godziny w 180- 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 21.07.2012 15:29
dla mnie smaczne mięso do chleba
agata1722
agata1722 24.02.2012 09:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak