Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wigilijny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

barszcz czerwony 1 opakowanie
suszone śliwki 60 gram
starta skórka z cytryny 10 gram
Goździki całe Prymat 2 sztuki
miód 1 łyżka
pieprz do smaku
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wigilijny

Ugotuj śliwki(ok. 5 min) w 4 szklankach wody, ze startą na tartce skórką z cytryny i goździkami. Następnie przecedź wywar, dodaj łyżkę miodu i mocno podgrzej. Na koniec wsyp Barszcz czerwony i dorzuć pokrojone w paski śliwki i dopraw do smaku pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 19.07.2012 21:17
lubię teki barszcz
KOBRA 19.07.2012 21:17
lubię teki barszcz
agata1722
agata1722 24.02.2012 09:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak