Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana ryżem z jajkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
cukinie 2 szt
jajko 2 szt
cebula 2 szt
śmietana 4-5 łyżek
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana ryżem z jajkami

Cukinię obrać, łyżeczką wydrążyć miąższ. Cukinię obgotować w osolonej wodzie. Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem bulionetki. Cebulę drobno posiekać i razem z miąższem podsmażyć na maśle. Następnie dodać ugotowany, przestudzony ryż, wlać roztrzepane widelcem jajka, przyprawić do smaku, wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić cukinię, zalać śmietaną wymieszaną z koncentratem pomidorowym, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.05.2012 22:04
ciekawe połączenie :)
Ada-Gaba 09.02.2012 07:01
smaczne
Iwona51
Iwona51 24.01.2012 10:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak