Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 550 g
cukier puder 100 g
miód sztuczny 300 gram
masło 120 g
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Masło roztopić w rondelku. W tym czasie do miski dodać mąkę, miód płynny sztuczny, jajka, 2 łyżeczki kakao, cynamon, gałka muszkatołowa, mielone goździki, cukier waniliowy. dodać masło i wymieszać bardzo dokładnie ciasto. Nie przejmować się, że bardzo się klei. WYłożyć na stolnicę i rozwałkować na ok. 3 mm. Ja wycinałam kółka szklanką z braku foremek. Układać na blachę w odstępach (troszkę urosną). Piec w 180 stopniach do 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.06.2014 14:28
dobre pierniczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak